
Voorlichting over toeslagen aan ouders
Het gegeven dat meer dan de helft van de klanten jaarlijks een schuld van gemiddeld € 861,- opbouwt bij Toeslagen is een belangrijk signaal dat veel ouders moeite hebben met het correct invullen van gegevens op toeslagen.nl. Dit kan leiden tot onverwachte schulden en financiële stress. De rekentool van Nettobijdrage.nl biedt de juiste ondersteuning om deze problemen te voorkomen, omdat deze ouders helpt bij het invoeren van de juiste gegevens.
Situaties van ouders wijzigen constant en ouders weten niet de gevolgen. Andere afname van kinderopvanguren, ander werk, scheiding, nieuwe toeslagpartner, studie, inkomen, nieuw huis gekocht of huis verkocht. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de 1,8 miljoen mensen die werken als ZZP’er. Hun inkomen fluctueert maandelijks. Al deze verschillende zaken hebben invloed op de hoogte van de kinderopvangtoeslag en dus de netto kosten van kinderopvang.
Begeleid jouw ouders professioneel met een rekentool van Nettobijdrage en met (periodiek) professionele communicatie en voorkom hiermee grote schulden aan het einde van het jaar als gevolg van de kinderopvang. Ouders willen kinderopvang, geen financiële verrassingen of problemen.
1. Voorlichting op de website
Uitgebreide uitleg over de rekentool van Nettobijdrage.nl:
Plaats op de website de rekentool van nettobijdrage en verstrek op deze pagina informatie over de veelvoorkomende fouten bij toeslagen (verkeerd inkomen en foutief uurtarief) en hoe Nettobijdrage hen helpt dit te voorkomen. Zorg ervoor dat ouders begrijpen waarom de rekentool cruciaal is voor het invullen van de juiste gegevens.
2. Informatie naar potentiële klanten
Informatiemateriaal bij het eerste contact:
Zorg ervoor dat bij het eerste contact met potentiële klanten direct informatie wordt verstrekt over de rekentool van Nettobijdrage. Geef aan hoe deze tool helpt om schulden bij toeslagen te voorkomen en hoe het een unieke oplossing biedt door met een aangepast uurtarief te werken.
Toegankelijke gidsen of verwijzing naar de rekentool op jouw website:
Ontwikkel heldere brochures of digitale gidsen waarin de voordelen van de rekentool worden uitgelegd. Deze kunnen direct gedeeld worden bij kennismakingsgesprekken of worden meegestuurd bij informatieve e-mails. Het meest simpele is ouders doorverwijzen met een link naar de rekentool op jouw website.
3. Informeer alle medewerkers
Training en bewustwording:
Geef medewerkers een training over hoe ze ouders kunnen begeleiden bij het gebruik van Nettobijdrage. Medewerkers moeten begrijpen waarom het belangrijk is dat ouders de juiste inkomensgegevens en toeslaggegevens invullen. Wijs de medewerkers daarnaast op het belang van het Aangepast Bruto Uurtarief.
De training kan heel gemakkelijk per video worden gegeven, waardoor iedere werknemer binnen ca. 10 minuten op de hoogte is van de rekentool.
4. Informatie bij bevestiging e-mails
Toeslageninformatie toevoegen aan bevestigingsmails:
Voeg bij elke bevestigingsmail na inschrijving of het opvragen van informatie een sectie toe waarin ouders gewezen worden op de risico’s van foutief invullen van toeslagen. Voeg een link naar de pagina toe waar de Rekentool staat gepubliceerd en benadruk dat zij met de tool een correcte berekening kunnen maken van hun netto kosten en voorschot.
5. Algemene informatievoorziening per e-mail
Regelmatige updates en reminders:
Verstuur periodieke e-mails naar bestaande klanten met tips en herinneringen over het invullen van toeslagen. Deze e-mails kunnen kort uitleggen welke fouten het vaakst gemaakt worden en hoe Nettobijdrage.nl kan helpen om dit te voorkomen.
Jaarlijkse reminder bij toeslagenaanvraag:
Rond de periode dat ouders hun toeslagen opnieuw moeten aanvragen, verstuur een speciale e-mailcampagne waarin wordt uitgelegd hoe ouders hun uurtarief en inkomen correct kunnen invullen met behulp van de rekentool.
6. Social media
Informatieve posts en verhalen:
Creëer sociale media posts die ouders bewust maken van de risico’s van foutief ingevulde toeslagen. Leg uit hoe het niet invullen van het juiste uurtarief of inkomen kan leiden tot schulden en benadruk hoe Nettobijdrage hier een oplossing voor biedt.
Testimonial video’s:
Deel verhalen van ouders die dankzij de rekentool van Nettobijdrage schulden hebben voorkomen of meer inzicht hebben gekregen in hun netto kosten. Dit kan andere ouders aanmoedigen om de tool ook te gebruiken.
8. Hang posters op in de ontvangsthal of op deuren
Dagelijkse herinnering:
In het digitale tijdperk vergeten we nog weleens dat posters ook een heel effectief communicatiemiddel zijn. Je locatie (centrale hal) is de plek waar jouw klanten hun kind afgeven en ophalen. Hang hier in het zicht een poster op met de uitnodiging om de rekentool op jouw website te gebruiken. Vermeld de URL van de rekentool en publiceer een QR code op de poster naast de boodschap.
8. Informatie bij prijsverhoging
Duidelijke communicatie bij prijsverhogingen:
Bij prijsverhogingen kunnen ouders in verwarring raken over hoeveel ze aan toeslagen moeten aanvragen. Stuur een gerichte e-mail waarin ouders worden verwezen naar Nettobijdrage.nl om hun uurtarief bij te werken en de juiste gegevens in te vullen, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan bij de eindafrekening van toeslagen.
Unieke voordelen van Nettobijdrage.nl:
Aangepast Bruto Uurtarief:
Dit zorgt ervoor dat ouders geen fout maken bij het opgeven van het Bruto Uurtarief aan toeslagen.nl en voorkomt daarmee een schuld van ongeveer € 120 per kind per jaar.
Juiste inkomensberekening:
De rekenhulp voor het inkomen van Nettobijdrage.nl voorkomt dat ouders een te hoog of te laag inkomen doorgeven, wat kan leiden tot onjuiste toeslagenbedragen.
Ondersteuning bij toeslagpartner:
Nettobijdrage.nl helpt ouders bij het vaststellen of zij een toeslagpartner hebben, wat vaak leidt tot verwarring en fouten bij het aanvragen van toeslagen.
Maximaal aantal uren kinderopvangtoeslag:
Nettobijdrage.nl vraagt naar het aantal maanden dat een ouder werkt, of studeert. Aangezien je alleen recht hebt 230 uren kinderopvangtoeslag per maand dat je 1 uur werkt is het belangrijk om rekening te houden met dit maximum. Nettobijdrage communiceert bij ieder resultaat het maximum aantal uren dat een ouder recht heeft op kinderopvangtoeslag en we verwerken dit getal direct in de berekening.
Met deze aanpak zorg je ervoor dat ouders correct geïnformeerd worden en ondersteund worden bij het berekenen van hun netto kosten, waardoor het risico op schulden bij toeslagen aanzienlijk wordt verminderd.

Wat is het Aangepast Bruto Uurtarief?

Netto gevolgen van prijsstijging
Krijg direct inzicht in netto kosten: De Managementmodule voor kinderopvangorganisaties
Als kinderopvangorganisatie ...