Toeslagen is NIET geschikt in voorlichting van ouders

Ouders oriënteren zich over jouw kinderopvang op jouw website en willen hierbij ook de kosten weten. De proefberekening van toeslagen.nl is ongeschikt in het uitrekenen van de netto kosten voor kinderopvang.  Er zijn tienduizenden ouders die de berekening verkeerd invullen,  omdat kinderopvangorganisaties en toeslagen onvoldoende voorlichten over de bruto kosten, de hoogte van de kinderopvangtoeslag en de voorwaarden die gelden. Hierdoor maken ouders of te weinig gebruik van de kinderopvangtoeslag of ze rekenen zich te rijk.

De berekening van toeslagen klopt niet

Toeslagen berekent het voorschot niet de eindafrekening

Toeslagen maakt geen correctie op het toeslag uurtarief, terwijl ze wel vragen het aantal uren af te ronden. Hierdoor ontvangen ouders of een te hoog of een laag  voorschot.

Te laag? Ouders ontvangen te weinig kinderopvangtoeslag per maand. Te hoog? Met het indienen van de jaarafrekening moet het te veel ontvangen geld weer terugbetaald worden. Dit bedrag kan oplopen tot € 120,- per kind per jaar. Hoewel een financiële tegenslag voor iedereen vervelend is, heeft één derde van alle huishoudens in 2024 moeite om maandelijks rond te komen. Voorkom dus financiële problemen onder uw ouders.

De rekentool van Nettobijdrage communiceert het afgerond aantal toeslaguren & het aangepaste toeslaguurtarief waardoor ouders precies de kinderopvangtoeslag ontvangen waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig.

Toeslagen berekent niet het aantal uren dat ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag

Ouders hebben recht op 230 uren kinderopvang per jaar voor iedere maand dat zij werken,een opleiding, een inburgeringscursus of een traject naar werk volgen. In totaal kan een ouder dus kinderopvangtoeslag krijgen over 2.760 uren per jaar. Toeslagen vraagt niet naar het aantal maanden, maar vraagt slechts of ze werken of een opleiding, inburgeringscursus of een traject naar werk volgen. Dus er wordt geen rekening gehouden met het aantal toeslaguren waar ouders maximaal recht op hebben.

Voorkom dat ouders te veel uren kinderopvangtoeslag aanvragen en voorkom daarmee grote financiële problemen onder ouders. Uiteindelijk moeten ouders de te veel ontvangen toeslag terugbetalen aan Dienst Toeslagen.

De rekentool van Nettobijdrage communiceert duidelijk het aantal toeslaguren waar ouders recht op hebben. Dit zorgt voor zekerheid en mogelijkheden onder jouw ouders.

Toeslagen berekent geen lokale toeslagen

De lokale toeslagen worden niet meegenomen in de berekening (budget 500 miljoen euro per jaar). Hierdoor wordt een grote groep ouders niet geïnformeerd over de netto kosten van peuteropvang. De onzorgvuldigheid van toeslagen is frappant, omdat één derde van alle huishoudens moeite hebben om rond te komen.

De rekentool van Nettobijdrage communiceert duidelijk het aantal toeslaguren waar ouders recht op hebben. Dit zorgt voor zekerheid en mogelijkheden onder jouw ouders.

Toeslagen 2025 te laat gepubliceerd

Toeslagen is veel te laat online

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk verplicht hun klanten voor 1 november te informeren over een prijsstijging. Klanten moeten een minimale periode krijgen om een goede beslissing te nemen over de prijsstijging. Deze periode staat dus wettelijk op één maand, maar toeslagen gaat pas live op 24 november. Het gaat ouders niet om de bruto stijging, maar om de netto kosten! Één week is te kort om alle alternatieven te bekijken. Meer werken,  oma als oppas, of gewoon de kinderopvang behouden?

De kinderopvangtoeslag over 2025 is vanaf 1 oktober 2024 beschikbaar in de rekentool van Nettobijdrage. Hierdoor kan iedere kinderopvangorganisatie de ouders de netto kosten laten berekenen op het moment dat de bruto prijswijziging wordt gecommuniceerd. Ondersteun ouders in hun financiën op een grote kostenpost als de kinderopvang.

De berekening van toeslagen is niet klantvriendelijk

Hoge omzet per klant

Een professionele kinderopvangorganisatie verdient veel geld per klant per jaar aan slechts één kind opvang voor twee dagen in de week. Dit is een hoog bedrag waar je als organisatie ook iets voor mag terugleveren. De toelages zijn voor veel ouders moeilijk te doorgronden. Kom ze tot hulp met een professionele rekentool op jouw website. Het scheelt jouw tijd en en je informeert jouw (potentiële) klanten 100%,  op alle dagen en op ieder tijdstip.

De rekentool van Nettobijdrage is al beschikbaar vanaf € 119,- per jaar en het instellen is binnen 1 uur gepiept. Met deze kleine investering biedt je ouders service.

Succes ermee, of kost veel tijd en
een privacy conflict

Een kinderopvangorganisatie die ouders doorstuurt naar toeslagen zegt in feite: “Je krijgt geld terug, zoek maar uit op toeslagen.nl of op de website van de gemeente hoeveel geld…., succes ermee!” Het gaat voor ouders om zulke grote bedragen – bruto en netto -,  dat je jouw ouders hierin wel moet begeleiden. Een foutje is zo gemaakt en heeft grote financiële consequenties. Het doorsturen naar toeslagen met de boodschap “Zoek het uit” is niet professioneel en zeker niet servicegericht. Het alternatief – persoonlijke begeleiding – is in conflict met de privacy van de klant en kost veel tijd van medewerkers.

De rekentool van Nettobijdrage berekent 100% accuraat de netto kosten uit van jouw kinderopvangorganisatie.

Moeilijke berekening is lastig voor veel ouders

Ouders moeten zelf uitzoeken hoeveel uren zij per maand afnemen en wat de gemiddelde uurprijs zal zijn. Dit is onder andere afhankelijk van de openingstijden, aantal weken opvang per jaar, vervroegde & verlengde opvang. Veel ouders berekenen de uren en de gemiddelde uurprijs niet goed, met grote financiële consequenties tot gevolg. Is jouw kinderopvang nou goedkoop of duur? Het gaat om zulke hoge bedragen dat een klein foutje in de invoer duizenden euro’s kan schelen op jaarbasis.

Met een rekentool van Nettobijdrage maak je de berekening simpel voor ouders. Het resultaat geeft het aantal kinderopvanguren weer en het gemiddelde bruto uurtarief.